zondag 11 augustus 2013

Hoe plan je een glutenvrij dagje uit...?

Onlangs vierde ik mijn 12 jarig huwelijk in park De Hoge Veluwe met mijn gezin. 
We gingen niet zo heel goed voorbereid weg, zo bleken we de camera te zijn vergeten. Maar gelukkig wel onze mobiele telefoon waarmee tegenwoordig best mooie foto's gemaakt kunnen worden. 
Vervelender was dat ik glutenvrij brood was vergeten (gelukkig hadden we wél koek en snoep bij ons...)
Gelukkig waren de frieten in restaurant De Koperen Kop (bezoekerscentrum) glutenvrij en kon dochterlief daardoor ook lekker lunchen. 
's Avonds aten we in Houten bij Barbacoa en daar was men zeer welwillend om glutenvrij te garanderen. Omdat we niet hadden gereserveerd was er geen brood, maar dat vond ze niet erg.  Ze heeft heerlijk mee kunnen grillen en eten....en zoals altijd maakte ze een gezichtje voor de foto:

Maar om het nou van geluk te laten afhangen... Dat moet anders kunnen.

Toevallig werd ik onlangs benaderd met het verzoek aandacht te geven aan onderstaande website.
Zij geven een overzicht van uitjes en dagjes weg in Nederland, met daarbij aangegeven wat de Glutenvrije mogelijkheden zijn. Mocht je aanvullingen of wijzigingen hebben, dan horen ze dit graag.
Gelukkig zijn er steeds meer pretparken, dierentuinen en andere locaties die rekening houden met dieetwensen, waaronder Glutenvrije producten. Zo kan iedereen genieten van een gezellig dagje weg!

Glutenvrije BBQ ideëen

Tijdens de vakantie in Frankrijk hebben we allerlei glutenvrije BBQ ideëen uitgeprobeerd.
Maïs, Paprika, Ui, Champignons groot en klein, alles werd gegrild ;-)
Als vlees aten we Merguez worstjes, Hamburgers (puur rund), Kipfilet, Kalkoenspiezen en Koteletten. We zijn heel blij dat in Frankrijk al het vlees relatief duur is, want dit betekent dat er weinig zetmelen en andere zaken aan toe worden gevoegd. Het meeste is puur vlees, met hier en daar wat kruiden;-).
Vis en schelpdieren vonden we deze vakantie te kostbaar, maar anders hadden we zeker gamba's en Langoustines (grote garnalen) gegeten.
Glutenrij stokbrood van Schär hadden we bij ons én was te koop bij de HyperU in Privas. Dat bakten we af in een klein T.efal-oventje dat ik van mijn ouders had geleend (we hadden elektra bij onze tent bijgeboekt.)

Hieronder een impressie...