Appelflappen
Deze appel of ananasflappen zijn simpel te maken.
Ingrediënten
100 g wit glutenvrij meel (bijv. Twello's of Schär)4 g bakpoeder
150 ml lauwe melk
snuf zout
2 goudreinetten in plakken
Suiker en kaneel gemengd
Arachide- of zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding
Meng het meel, bakpoeder, zout en melk tot een glad beslag. Het moet een beetje plakkerig zijn, niet te dun in ieder geval. Maar als het té dik is, kan je het met melk verdunnen.Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snij ze in dikke plakken. Haal ze door het mengsel van suiker en kaneel.
Haal de plakken door het beslag en bak ze aan beide kanten in de hete olie.
Laat ze op keukenpapier uitdruipen. Serveer ze op een mooie schaal met poedersuiker.
Ook lekker met ananas schijven - dep ze heel goed droog voordat ze door het deeg gaan. Geen suiker/kaneel nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten