Cocktail van Hollandse garnalen en komkommer
Ingrediënten (voor 2 personen)
Halve komkommerKoriander (30gr)
Citroensap
Olijfolie
Hollandse garnalen (100gr)
Cocktailsaus
Bereiding
Snij de komkommer in kleine blokjes, snij de koriander klein (ruikt heerlijk!)Meng de komkommerblokjes en een kwart van de koriander met een scheutje citroensaus, scheutje olijfolie, zout en peper.
Meng de Hollandse garnaaltjes met een scheutje citroensap, zout, peper en een kwart van de koriander.
Schep eerst een laagje komkommer mengsel in een mooi hoog glas, daarna garnaaltjes + schep cocktailsaus, weer komkommer en eindig met garnaaltjes, schep hierop cocktailsaus en garneer met koriander.
Serveer er een geroosterd broodje bij met roomboter of kruidenboter.
Cocktailsaus kan je ook vrij makkelijk zelf maken van 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel ketchup, snuf zout, snuf peper, scheutje cognac.
Nog lekkerder wordt het als je een bekertje slagroom klopt tegen stijf aan en daardoor de mayo, ketchup, zout, peper en cognac roert.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten