donderdag 7 februari 2013

Kippedij uit de oven

Deze week aten we simpel maar lekker eten. Geen poespas, want weinig tijd.... en dat is te zien aan het gehalte pakjes en zakjes dat als basis is gebruikt...

Donderdag: Tomatensoep (uit zak) met balletjes (uit blik) en soepstengels (niet zelfgemaakt)
Vrijdag: Filetlapje, aardappelpuree (vers) en wortel/doperwten
Zaterdag: pizza (diepvries) en die van dochterlief zelfgemaakt (glutenvrije bodem als basis)
Zondag: Kippedij uit de oven, boontjes en aardappelen
Maandag: Witlof met ham en kaas uit de oven en aardappelpuree (vers)
Dinsdag: Rauwe andijvie stamppot met rookworst en lekker veel spekjes (ha!)
Woensdag: Roerbakschotel met kip, kerriesaus met gemengde groenten, extra ananas en rijst
Als 'zoet' maakte ik afgelopen week zelf speculaas-muffins.

En de winnaar is...

Kippedij uit de oven, met sperzieboontjes en aardappelen

Hou rekening met: Oventijd 1 uur

Ingrediënten (voor 4 personen)

Zo gaan de kippedijen de oven in.
bakboter
4 kippedijen
1 ui gesnipperd
bakje champignons
400 gram sperziebonen
kruimige aardappelen voor 4 personen
(bijv. 4 grote of 8 kleine)
ketchup
nootmuskaat
zout
peper
paprikapoeder


Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.
Snij de champignons in plakjes. Snipper de ui.
Strooi zout, peper en paprikapoeder naar smaak over de kippedijen.
Laat de bakboter smelten in een braadpan en braad de kippedijen ca. 2 minuten per kant aan.
Doe ze over in een ingevette ovenschaal, voeg de bakboter, de gesnipperde ui en de champignons toen. En zet ze in de oven voor ca. 1 uur.
Maak de boontjes schoon.
Schil de aardappelen.
Kook het water voor de boontjes, voeg zout naar smaak toe, voeg de boontjes toe, breng het water weer aan de kook. Zet het gas / de elektra lager en kook de boontjes in ca. 20 minuten gaar.
Spoel de aardappelen en zet ze met water (tot nét niet boven de aardappelen) op, voeg zout naar smaak toe als het water kookt. Zet het gas / de elektra lager en kook ze in in ca. 20 minuten gaar.

Voeg aan tafel bij de sperziebonen nootmuskaat en ketchup naar wens toe.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: