donderdag 17 januari 2013

Lasagne met gehakt, groenten en bechamelsaus

Als wij thuis lasagne eten, maak ik altijd één schotel met glutenvrije lasagne en een met 'gewone' lasagne. De Bechamelsaus is bij beide glutenvrij.

Glutenvrij lasagne met gehakt, groenten en glutenvrije Bechamelsaus saus


Ingrediënten 

Niet de mooiste foto, maar het laat mooi de laagjes zien.
2 el olijfolie
1 ui
300 gr. gehakt
3 paprika's (rode, groene, gele)
1 prei
1 bakje champignons
1 pak glutenvrije lasagne bladen
1 pakje gezeefde tomaten
1 blikje tomaten zonder schil (of blokjes)
1 portie glutenvrije Bechamelsaus
geraspte kaas

Bereiding glutenvrije lasagne

Snij de ui, paprika's, champignons en prei klein.
Maak de glutenvrije bechamelsaus.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de glutenvrije lasagnebladen voor, volgens de instructie op de verpakking.
Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Bak de paprika en champignons mee.
Voeg de prei en het pakje gezeefde tomaten en de tomatenblokjes. Laat aan de kook komen.
Vet de ovenschaal in en start met een laagje gehaktsaus, daarna bechamelsaus en bedek dit met een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot de gehaktsaus op is en schep het restant van de bechamelsaus erop. Bestrooi met geraspte kaas.
Bak de lasagne in ca. 30 minuten af in de oven.

Lekker met een simpele salade (bijvoorbeeld veldsla, tomaat, komkommer, olijven).

Variatie:
Voeg bij de tomatensaus aan het einde een kuipje kruidenkaas toe. Dit geeft het een zachte, romige smaak.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen: