dinsdag 8 januari 2013

Pilav met kip en rozijnen

Dit recept voor Pilav is geheel glutenvrij, met alleen maar verse ingrediënten en staat in een half uur op tafel. Als alle ingrediënten nieuw gekocht moeten worden zijn de kosten ca 15 euro.

Pilav met kip, cashewnoten en kokosmelk 

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

350 g kipfilet (in blokjes)
1 eetlepel olie
2 kaneelstokjes
1 prei (in ringen)
2 uien (in ringen)
1 winterwortel (in blokjes)
250 ml kokosmelk
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepel kerriepoeder
100 g rozijnen
150 g cashew noten
2 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
325 g Basmati rijst

Bereiding

Breng ruim water aan de kook met de kaneelstokjes en kook de rijst in 8 minuten gaar. Giet de rijst af en verwijder de kaneelstokjes.
Verhit ondertussen de olie in de pan en fruit hierin de ui, de prei en de winterwortel. Fruit daarna de knoflook mee. Voeg de kipblokjes en het kerriepoeder toe en bak deze in 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de kokosmelk toe. 
Schep de rijst, de rozijnen en de helft van de cashewnoten door het kipmengsel.

Verdeel de rijst over 4 borden en garneer met de koriander en de rest van de noten.


Dit gerecht combineert de geur van de kaneelrijst, de frisse smaak van koriander en het zoute van de cashewnoten.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen: