maandag 7 januari 2013

Bloemkool, aardappelen en tartaar

Bloemkool, aardappelen en tartaar


Simpel eten is vaak het lekkerste en wat kan er misgaan met bloemkool, aardappelen en een tartaartje? Weinig. Wat wel belangrijk is om de tartaartjes niet te lang te bakken, dan worden ze zo taai...

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 bloemkool
1 komkommer
Kilo aardappelen
4 tartaartjes
1 ons geraspte kaas
Vloeibare boter
Zout, peper.

Bereiding

Maak de bloemkool schoon, doe de losse stronken in een pan. Zet de bloemkool net onder water en kook het in 20 minuten gaar. Voeg wat zout toe als het water kookt.
Schil de aardappelen en halveer grote zodat je ongeveer even grote stukken hebt. Zet de aardappelen net onder water. kook ze in 20 minuten gaar. Voeg wat zout toe als het water kookt.

De tartaartjes hoeven maar ca 8 minuten, keer regelmatig om. Haal ze uit de pan en laat ze in aluminiumfolie even rusten, totdat de bloemkool en aardappelen gaar zijn.
Leng de jus aan met water, of maak meer door extra boter te laten smelten.
Snijd de komkommer in dunne plakjes.

Serveer er geraspte kaas en komkommer plakjes bij.

Eet smakelijk

Geen opmerkingen: