donderdag 17 januari 2013

Risotto met kip en Parmezaanse kaas

Risotto is smeuïge rijst, een favoriet van mijn kinderen. Ik pas het recept aan, maak het soms met doperwten, soms met bleekselderij of paprika. Maar de basis blijft de risotto en Parmezaanse kaas.

Risotto con Pollo i Parmesan voor 4 personen



Ingrediënten 

2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
300 gr. kipfilet in reepjes
200 gr. diepvriesdoperwten
300 gr. risottorijst
1 l kippenbouillon (van tablet)
125 nl crème fraîche
50 gr. Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereiding


Maak de bouillon. Verhit de olijfolie en fruit de ui, bak de kipreepjes mee.
Voeg de risottorijst toe en bak 1 - 2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot het vocht is opgenomen, doe de doperwten erbij en een soeplepel bouillon, en daarna elke keer een soeplepel bouillon als het vocht bijna is opgenomen.
Als de bouillon op is en het vocht bijna is opgenomen, voeg je de crème fraîche en de helft van de parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper.

Schep de risotto in 4 diepe borden. Serveer de rest van de kaas erbij.

Lekker met een groene salade (sla, plakjes komkommer, olijven, geraspte kaas).
In plaats van doperwten kan je ook bleekselderij nemen.


Eet smakelijk!!

Geen opmerkingen: