donderdag 7 maart 2013

Glutenvrije pannenkoeken

Wat aten we de afgelopen week?
Donderdagavond: Tomatensoep/Aspergesoep met toastjes/soepstengels met smeerworst
Vrijdagavond: Fussilli met Bolognese saus (uit de voorraad)
Zaterdagavond: Rode kool/spinazie, Duitse hamburger en aardappel
Zondagavond: Kippedijen uit de oven, frietjes, appelmoes en 'zelf maak sla'.
Maandagavond: Sperziebonen, speklapje en aardappels
Dinsdagavond: Pannenkoeken
Woensdagavond: Fusilli met paprika/tomaat saus met gehakt en roerbak-groente.

De keuze is gevallen op....

Glutenvrije pannenkoeken

Ingrediënten voor kaas, spek en gewone pannenkoeken

Twello's pannenkoekenmeel (glutenvrij)
maïsmeel (glutenvrij)
eieren
melk
plakken kaas
magere plakjes spek (zo min mogelijk vet)
stroop
poedersuiker
hagelslag (glutenvrij)
jam (glutenvrij)
boter om in te bakken

Bereiding

Beslag:

Maak het beslag zoals op de verpakking staat. Meng hier maïsmeel doorheen en roer tot een glad beslag.

Bakken:

Zorg dat je pan goed heet is.
Laat boter in de pan smelten, schep een soeplepel beslag in de pan en bak de pannenkoek bruin aan beide zijden.
Een pannenkoek met spek? Leg dan eerst het spek in de pan en daarna schep daarna het beslag eroverheen.
Een pannenkoek met kaas? Doe eerst beslag in de pan, bak dit aan, haal de plakken kaas door het beslag heen en leg ze erop. Bak beide zijden bruin.

Wil je alle pannenkoeken eerst bakken en dan samen eten? Zet dan een pan water op het fornuis en laat dit aan de kook komen. Draai het vuur op allerlaagste stand, zet er een bord bovenop en verzamel daarop alle pannenkoeken. Bak eerst de pannenkoeken zonder extra's, bak dan pannenkoeken met spek en als laatste de pannenkoeken met kaas.

Lekker met suikerstroop, bungelstroop, hagelslag, jam of poedersuiker.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: